Una dona jove fa una trucada amb el seu telèfon intel·ligent al seu lloc de treball, amb l’altra mà tecleja a l’ordinador portàtil, en un ambient d’oficina

Poseu-vos en contacte amb nosaltres

En cas de voler presentar una queixa per productes el valor dels quals no superi els 100 euros, la botiga de MediaMarkt o Saturn on heu comprat el producte està a la vostra disposició.

 

Si voleu fer qualsevol consulta sobre els productes d’KOENIC contact@imtron.eu

 

Preguntes i respostes

Teniu qualsevol dubte sobre un producte de la marca KOENIC? A les nostres Preguntes Freqüents trobareu les respostes a les preguntes més freqüents!

 

Preguntes generals
Assecar
Preguntes generals
Rentar
Esbandir
Refrigerar & congelar
Cuinar
Climatitzador

On puc trobar el número de sèrie del meu aparell?

Rentar i assecar: El número de sèrie es troba a la part superior o inferior de l’obertura de la rentadora o assecadora quan s’obre l’ull de bou o a la part de darrera de la màquina.

Esbandir: El número de sèrie es troba a la porta de la màquina, principalment a la part dreta o superior. 

Refrigerar i congelar: El número de sèrie es troba a la part esquerra de la cambra de refrigeració, al costat del calaix per a verdures o al cantó superior. Si el lateral del calaix no és transparent (sinó blanc), heu de treure tota la safata per poder trobar el NS.

Cuinar i coure: Podeu trobar el número de sèrie a la primera pàgina de la tarja de garantia, en un adhesiu. El número de sèrie es troba també a la part de darrera del forn o a la part inferior de la cuina. A més a més, es troba a la part esquerra del forn quan s’obre la porta.

Climatitzadors: El número de sèrie es troba a la part posterior de l’aparell.

Em fa falta el manual d’instruccions del meu aparell KOENIC. On el puc trobar?

Aquí podeu descarregar-vos tots els documents del vostre producte KOENIC (com el manual d’instruccions, la fitxa tècnica del producte, l’adhesiu d'eficiència energètica, etc.) de franc en format PDF.

On puc trobar el software i les actualitzacions per al meu aparell KOENIC?

Aquí podeu descarregar-vos de franc totes les descàrregues disponibles.

On puc trobar les condicions de garantia del meu aparell KOENIC?

Trobareu el període i les condicions de garantia a la tarja de garantia que va amb el producte.

S’han complert els estàndards de responsabilitat socialproduir els productes de KOENIC?

A la producció dels nostres aparells de KOENIC, apostem pel compliment dels estàndards de responsabilitat socials. Les normes laborals principals de l’Organització Internacional del Treball (OIT) són part integral de les condicions contractuals. A més a més, IMTRON GmbH és membre de la Iniciativa Empresarial per al Compliment Social (BSCI) des de 2014. Aquesta associació es va fundar amb la finalitat de protegir els drets dels treballadors a les plantes de producció. Els elements principals que es controlen en aquest sentit són, entre d’altres, la pràctica en la gestió del negoci, els aspectes relatius a la preservació del medi ambient, la salut i seguretat al lloc de treball i les possibles infraccions contra la prohibició de mà d’obra infantil i forçada. El codi de conducta de la BSCI es basa en l’estàndard SA800 de l’organització Responsabilitat Social Internacional (SAI). Aquesta organització obliga tots els seus membres a permetre auditories externes periòdiques dels seus proveïdors i a complir altres requeriments estipulats per a l’organització.

Com garanteix KOENIC una elevada qualitat?

Al desenvolupament i la producció, IMTRON GmbH estableix els estàndards més elevats pel què fa a la seguretat, qualitat, salut i medi ambient. Principalment en l’àmbit de la seguretat del producte, la nostra màxima prioritat és garantir la màxima seguretat en l’ús dels nostres productes als clients.

Per aquest motiu, un institut d’inspecció acreditat i independent du a terme una inspecció de seguretat exhaustiva de tots els nostres aparells abans i després de la producció. Som conscients de la nostra pròpia responsabilitat i, per tant, garantim que només els aparells perfectes arriben als clients finals.

El meu aparell no mostra cap funció.

 • Pilot encès: La màquina rep corrent. Potser s’ha connectat la preselecció de l’hora d’inici; comproveu-ho i, si és així, desactiveu-lo. 
 • Pilot apagat: Comproveu l’endoll i el fusible domèstic. Amb una làmpada es pot comprovar si l’endoll funciona.El fusible de xarxa i l’interruptor diferencial són per a la vostra seguretat i obren el circuit quan es produeix una sobrecàrrega o un curtcircuit al circuit elèctric. Comproveu si altres aparells també connectats al circuit elèctric han causat una sobrecàrrega. Si calgués, demaneu ajuda a un professional electricista. 
 • Heu accionat correctament el botó del programa?Si el programa no s’ha configurat correctament, el procés de rentat no pot executar-se. Comproveu-ho i si cal,consulteu-hoa les instruccions d’ús.
 • S’ha activat l’Aquastop?
 • Està oberta la clau de pas i està intacte el subministrament d’aigua? El subministrament d’aigua es pot comprovar amb la “Prova del cubell”: un cubell de 10 litres s’ha d’haver omplert en aprox. un minut.
 • Estan doblegats els tubs flexibles o quelcom semblant? Poseu el selector de programa a “Off” i desendolleu l’endoll. Comproveu que el tub flexible de descàrrega no tingui cap plec. Desfermeu l’abraçador del tub flexible a la zona del sifó, retireu amb compte el tub flexible de descàrrega (restes d'aigua). Netegeu el tub flexible de descàrrega i el suport del sifó. Aguanteu el tub flexible de descàrrega en un cubell i seleccioneu el programa “Bombar”. Connecteu el tub flexible de descàrrega al sifó i comproveu la seva estanquitat. 

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

El meu aparell no s’inicia.

 • Està ben tancada la porta de la rentadora?
 • Està activada la protecció per a nens (mantingueu premuda la tecla Start durant 5 segons)? Desactiveu la protecció per a nens. Trobareu la respectiva informació al manual d’instruccions. 
 • Heu premut la tecla Start massa temps o massa poc? La tecla Start s’ha de prémer durant una mica més (1-2 segons) que la resta de tecles de les opcions per iniciar el programa. No hi ha prou amb prémer-la breument. Si la tecla Start s’ha premut massa temps, se sentirà un senyal acústic dues vegades i l'aparell no s’inicia. És així com s'evita que el programa s'iniciï accidentalment si es toca la tecla per casualitat. 

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

El meu aparell no bomba.

Comproveu i netegeu la trampa per a cossos estranys / el filtre del borrissol. Comproveu si la petita hèlix ubicada darrera la trampa per a cossos estranys continua girant. 
Tingueu en compte: Pot sortir aigua si encara n’hi ha dins la màquina. Petit consell: es pot posar un safata de forn més profunda sota la màquina per a que reculli l'aigua.

El programa del meu aparell no finalitza.

 • Hi ha una avaria al subministrament d’aigua? Comproveu-ho.
 • Està la màquina connectada a la pressa de corrent? Si l’endoll no s’ha endollat correctament a la pressa de corrent, la màquina no funciona. Comproveu-ho.

El meu aparell no treu aigua.

 • Heu premut la tecla Start massa temps o massa poc? 

La tecla Start s’ha de prémer durant una mica més (1-2 segons) que la resta de tecles de les opcions per iniciar el programa. No hi ha prou amb prémer-la breument. Si la tecla Start s’ha premut massa temps, se sentirà un senyal acústic dues vegades i l'aparell no s’inicia. És així com s'evita que el programa s'iniciï accidentalment si es toca la tecla per casualitat. 

 • És massa baixa la pressió de l’aigua (per sota de 0,03 MPa)? 

Comproveu la pressió a la clau de pas. El subministrament d’aigua es pot comprovar amb la “Prova del cubell”: un cubell de 10 litres s’ha d’haver omplert en aprox. un minut.

 • Està doblegat el tub flexible d’entrada? 

Poseu el selector de programa a “Off” i desendolleu l’endoll. 
Comproveu que el tub flexible d’entrada no tingui cap plec. 

 • Comproveu que la clau de pas estigui oberta. La pressió de l’aigua a l’entrada d’aigua podria ser massa elevada. Potser el tub flexible de descàrrega està penjat massa baix.
 • Heu accionat correctament el botó del programa?

Si el programa no s’ha configurat correctament, el procés de rentat no pot executar-se. Comproveu-ho i si cal,consulteu-hoa les instruccions d’ús.

 • Heu tancat correctament la porta del vostre aparell?

Si la porta de l’aparell no està correctament tancada, l’aparell no pot iniciar. Comproveu-ho i consulteu les instruccions d’ús. De vegades només s’ha d'exercir una lleugera pressió contra la porta.

 • Està embussat el filtre entre la clau de pas i el tub flexible d’entrada o del tub flexible de l’AquaStop?

Comproveu el filtre i netegeu-lo, si cal. Tingueu en compte: El dispositiu de seguretat AquaStop disposa d’una vàlvula elèctrica. No el submergiu en aigua. Aquí unes breus instruccions:
   1.Tanqueu la clau de pas.
   2.Traieu el tub flexible de la clau de pas.
   3.Netegeu els filtres amb un raspall petit.
   4.Als aparells sense AquaStop, traieu també el tub flexible de la part posterior de l’aparell. Traieu el filtre amb les pinces i netegeu-lo.
   5.Torneu a connectar el tub flexible i comproveu la seva estanquitat. 
 

 •  

El meu aparell perd aigua

 • Comproveu l’entrada i la descàrrega. Sovint no es gira la clau de pas per a l’entrada i això provoca una pressió regular elevada de l’entrada fins a la vàlvula d’obertura.
 • La connexió entre el dipòsit del detergent i l’entrada del tambor pot estar embussada amb detergent en pols aglomerat. Netegeu el dipòsit.
 • Comproveu si el maniguet davanter té esquerdes i si està ben posat.

Hi aigua al meu aparell nou.

L’aigua prové de la neteja prèvia de la màquina durant la producció per netejar el greix i la brutícia del muntatge. Pot haver-hi fins a uns 2 litres d’aigua a la safata de recollida d’aigua.

El meu aparell no centrifuga / retarda la centrifugació.

 • A l’interval entre rentar i centrifugar s’executa el programa de control per a la càrrega equilibrada del tambor. Per tal d'evitar que la càrrega del tambor no estigui equilibrada, el sistema s’encarrega de distribuir la roba de dins del tambor de forma homogènia. Un cop la roba s’ha distribuït, la màquina inicia la centrifugació.
 • Si el desequilibri és important, no s’executa la centrifugació o es centrifuga a menys revolucions. A més a més, la màquina prova de distribuir millor la roba amb varis intents de centrifugació. Això fa que el programa duri més. 

Petit consell: Renteu les peces de roba grosses i petites totes juntes per reduir el desequilibri. Tanqueu les cremalleres i botons de coixins i fundes de llit. 

El tambor de la màquina no gira.

En funció del programa seleccionat, hi ha fases en les quals el tambor no es mou, com per exemple, quan es renta llana o si es detecta escuma. Aquest comportament de la màquina és intencionat.
Fases d’inactivitat en el programa de llana: Per evitar que les peces de roba s’emboliquin, el tambor es mou molt poc. 
Les fases d’inactivitat del programa normal són per detectar l’escuma i reduir-ne la formació. 

La meva màquina renta molta estona.

 • Els aparells moderns estalvien energia, és a dir, renten a temperatures més baixes i, per tant, durant més estona.
 • La indicació de temps canvia en funció de la càrrega. L’aparell avalua la informació, com la càrrega i el cicle de rentat de la seqüència del programa i estableix el temps de funcionament del programa. Aquest valor s’ajusta contínuament. Per aquest motiu, el temps salta i possiblement pot haver-hi diferents temps de funcionament del programa. No es tracta de cap error, sinó que aquest comportament contribueix a assolir un resultat immillorable de la bugada.

La meva màquina no deixa la roba neta.

 • Feu servir la dosi correcta. Feu servir un altre detergent.
 • Si cal, tracteu les taques abans de fer la bugada.  En principi, les taques s’han de tractar quan abans millor i directament en el teixit. Consulteu la informació sobre el tractament específic de les taques del fabricant del detergent.
 • Feu segur de no posar massa roba a la rentadora i excedir la capacitat.
 • La duresa de l’aigua és excessiva: Empreu la quantitat de detergent que recomana el fabricant del detergent en funció del grau de duresa de la vostra regió.

La meva màquina fa mala olor.

La causa més habitual és la formació de bacteris / olors dins la màquina si sovint es fa la bugada a temperatures baixes. Els bacteris s’eliminen a temperatures superiors als 70 graus. Heu de fer servir periòdicament un programa de 60°C. Recomanem fer un programa de neteja cada 10 cicles de rentat. L’altra opció és posar un programa d’aigua a una temperatura molt alta.
 

Les peces de roba desapareixen dins de la rentadora.

Com a conseqüència de la sobrecàrrega de la màquina, algunes peces de roba surten pel maniguet de goma. Comproveu el filtre del borrissol. Empreu una bossa de malla per rentar peces de roba petites. 

La màquina es mou amb molta força durant la centrifugació.

 • Anivelleu la màquina sobre les seves potes emprant un nivell de bombolla. Tingueu en compte: Seguidament, assegureu les potes de la màquina amb les contrafemelles com s’explica al manual d'instal·lació. Si es posen les potes sobre un sòcol, fixeu-les amb la fixació per a sòcols disponible com a accessoris especials. 
 • Assegureu-vos d’haver tret els fiadors de transport. Els fiadors de transport s’han d’haver tret, altrament es produeix un desequilibri important i es generen sorolls de cops perquè el tambor no pot girar lliurement.
 • Comproveu que la màquina no s’hagi posat sobre un terra que rellisqui (rajoles). Si fos així, ha sota s’hi ha de posar una estora de goma per evitar que la màquina es mogui.

La màquina fa molt de soroll.

 • Feu segur que la màquina estigui en una posició correcta i estable.
 •  Inspeccioneu la màquina per si conté cossos estranys.

El símbol de la clau no es pot configurar.

La protecció per a nens està activada. Premeu les tecles “Temperatures” i “Velocitat” com a mínim 3 segons. A la placa de comandaments s’encén el símbol de la protecció per a nens.

La protecció per a nens està activada. Premeu les tecles “Temperatures” i “Velocitat” com a mínim 3 segons. A la placa de comandaments s’encén el símbol de la protecció per a nens.

La protecció per a nens està activada. Premeu les tecles “Temperatures” i “Velocitat” com a mínim 3 segons. A la placa de comandaments s’encén el símbol de la protecció per a nens.

La protecció per a nens està activada. Premeu les tecles “Temperatures” i “Velocitat” com a mínim 3 segons. A la placa de comandaments s’encén el símbol de la protecció per a nens.

Si la roba no està gaire bruta o es renten unes cortines, si s’ha posat massa detergent o el detergent és inadequat o vell, es pot formar escuma en una quantitat excessiva i aquesta pot sortir pels dipòsits de detergents. Reduïu la dosi de detergent. Principalment, si s’empra aigua de poca duresa i si es renta roba poc bruta, s’ha de reduir la quantitat de detergent. Trobareu informació sobre la dosi a l’envàs del detergent. 

L’aparell fa saltar el fusible.

L’aparell fa saltar el fusible.

Estan les rentadores dissenyades per a connexions d'aigua calenta?

Les nostres rentadores no s’han dissenyat per a connexions d’aigua calenta ni per a energia solar tèrmica.

El meu aparell no mostra cap funció.

 • Heu tancat correctament la porta de la vostra assecadora?Si la porta del vostre rentaplats no està correctament tancada, la màquina no pot iniciar. Comproveu-ho i consulteu les instruccions d’ús. De vegades només s’ha d'exercir una lleugera pressió contra la porta.
 • Heu premut la tecla Start massa temps o massa poc? La tecla Start s’ha de prémer durant una mica més (1-2 segons) que la resta de tecles de les opcions per iniciar el programa. No hi ha prou amb prémer-la breument. Si la tecla Start s’ha premut massa temps, se sentirà un senyal acústic dues vegades i l'aparell no s’inicia. És així com s'evita que el programa s'iniciï accidentalment si es toca la tecla per casualitat. 
 • Feu segur que el dipòsit d’aigua està buit.
 • Heu accionat correctament el botó del programa?Si el programa no s’ha configurat correctament, el procés d’assecat no pot executar-se. Comproveu-ho i si cal,consulteu-hoa les instruccions d’ús.
 • Executeu una inicialització de la xarxa a la màquina. Desconnecteu breument la màquina de la corrent, espereu uns minuts i torneu a connectar la màquina.
 •  Està activada la protecció per a nens (mantingueu premuda la tecla Start durant 5 segons)? Desactiveu la protecció per a nens. Trobareu la respectiva informació al manual d’instruccions. 
 • S’ha activat la preselecció de l’hora d’inici?Desactiveu la funció perquè el programa pugui iniciar-se.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

L’assecadora no s’inicia.

 • Heu tancat correctament la porta de la vostra assecadora?Si la porta del vostre rentaplats no està correctament tancada, la màquina no pot iniciar. Comproveu-ho i consulteu les instruccions d’ús. De vegades només s’ha d'exercir una lleugera pressió contra la porta.
 • Heu premut la tecla Start massa temps o massa poc? La tecla Start s’ha de prémer durant una mica més (1-2 segons) que la resta de tecles de les opcions per iniciar el programa. No hi ha prou amb prémer-la breument. Si la tecla Start s’ha premut massa temps, se sentirà un senyal acústic dues vegades i l'aparell no s’inicia. És així com s'evita que el programa s'iniciï accidentalment si es toca la tecla per casualitat. 
 • Executeu una inicialització de la xarxa a la màquina. Desconnecteu breument la màquina de la corrent, espereu uns minuts i torneu a connectar la màquina.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La pantalla de la màquina no mostra res.

 • Executeu una inicialització de la xarxa a la màquina. Desconnecteu breument la màquina de la corrent, espereu uns minuts i torneu a connectar la màquina.
 • Heu accionat correctament el botó del programa?Si el programa no s’ha configurat correctament, el procés d’assecat no pot executar-se. Comproveu-ho i si cal,consulteu-hoa les instruccions d’ús.
 • Inspeccioneu el respectiu fusible al quadre de distribució del vostre habitatge o casa. Torneu a connectar el fusible.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La màquina no s’escalfa.

Poseu-vos en contacte amb el nostre servei d’assistència tècnica local trucant a la línia directa.

L’assecadora no es pot obrir / el programa no es pot iniciar.

 • Heu tancat correctament la porta de la vostra assecadora?

Si la porta del vostre rentaplats no està correctament tancada, la màquina no pot iniciar. Comproveu-ho i consulteu les instruccions d’ús. De vegades només s’ha d'exercir una lleugera pressió contra la porta.

 • Assegureu-vos d’haver seleccionat un programa.
 • La tecla Start s’ha de prémer durant una mica més (1-2 segons) que la resta de tecles de les opcions per iniciar el programa. No hi ha prou amb prémer-la breument. Si la tecla Start s’ha premut massa temps, se sentirà un senyal acústic dues vegades i l'aparell no s’inicia. És així com s'evita que el programa s'iniciï accidentalment si es toca la tecla per casualitat. 
 • Està activada la protecció per a nens (mantingueu premuda la tecla Start durant 5 segons)? 

Desactiveu la protecció per a nens. Trobareu la respectiva informació al manual d’instruccions. 

El programa s’ha aturat sense cap motiu.

 • Heu tancat correctament la porta de la vostra assecadora?Si la porta del vostre rentaplats no està correctament tancada, la màquina no pot iniciar. Comproveu-ho i consulteu les instruccions d’ús. De vegades només s’ha d'exercir una lleugera pressió contra la porta.
 • És possible que s’hagi produït una apagada? Torneu a prémer la tecla Start/Pause per iniciar el programa.
 • Feu segur que el dipòsit d’aigua no està ple.
   

El procés d’assecat és insuficient / El temps d’assecat és molt prolongat

 • Està net el filtre del borrissol / bescanviador de calor?Un filtre ple de borrissol pot causar intervals d'assecat massa llargs i el consum de molta energia. Consulteu el manual d’instruccions.
 • Feu segur que el dipòsit d’aigua no està ple. Buideu el condensador i comproveu la descàrrega de l’aigua condensada.
 • Netegeu els sensors d’humitat. Podrien tenir calç o podria haver-hi restes d’aigua acumulada davant del sensor.
 • Feu segur de no posar massa roba a la rentadora i excedir la capacitat.
 • Empreu un programa d'assecat més potent o ajusteu un interval d'assecat més llarg.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La roba no surt seca.

Tingueu en compte que la roba surt calenta de l’assecadora un cop finalitzat el programa i sembla que estigui més humida.

 • Està net el filtre del borrissol / bescanviador de calor?Un filtre ple de borrissol pot causar intervals d'assecat massa llargs i el consum de molta energia. Consulteu el manual d’instruccions.
 • Feu segur que el dipòsit d’aigua no està ple. Buideu el condensador i comproveu la descàrrega de l’aigua condensada.
 • Netegeu els sensors d’humitat. Podrien tenir calç o podria haver-hi restes d’aigua acumulada davant del sensor.
 • Feu segur de no posar massa roba a la rentadora i excedir la capacitat.
 • Empreu un programa d'assecat més potent o ajusteu un interval d'assecat més llarg.

El tambor no gira.

En aquest cas, les causes tècniques d’un problema poden ser diverses . Poseu-vos en contacte amb el nostre servei d’assistència tècnica local trucant a la línia directa.

La porta de la màquina s’obre sola / no tanca

 • Empenyeu la porta lentament, no la tanqueu d’un cop.
 • Si cal, traieu roba de l'assecadora.

L’indicador “Dipòsit ple” queda encès.

 • Està net el filtre del borrissol / bescanviador de calor?Un filtre ple de borrissol pot causar intervals d'assecat massa llargs i el consum de molta energia. Consulteu el manual d’instruccions.
 • Feu segur que el dipòsit d’aigua no està ple. Buideu el condensador i comproveu la descàrrega de l’aigua condensada.
 • Netegeu els sensors d’humitat. Podrien tenir calç o podria haver-hi restes d’aigua acumulada davant del sensor.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La meva màquina perd aigua.

 • Anivelleu la màquina sobre les seves potes emprant un nivell de bombolla. Tingueu en compte: Seguidament, assegureu les potes de la màquina amb les contrafemelles com s’explica al manual d'instal·lació. Si es posen les potes sobre un sòcol, fixeu-les amb la fixació per a sòcols disponible com a accessoris especials. 
 • Comproveu les juntes i, si cal, la connexió de descàrrega. 

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

L’aigua surt per la porta de la màquina.

És probable que s’hagi acumulat borrissol a les superfícies internes de la porta de la màquina o les superfícies de la junta de la porta de la màquina. Netegeu les superfícies internes de la porta de la màquina i les superfícies de la junta de la porta de la màquina.

La humitat de l’aire a l’habitació augmenta considerablement.

 • Ventileu bé l’habitació.
 • Està net el filtre del borrissol / bescanviador de calor?

Un filtre ple de borrissol pot causar intervals d'assecat massa llargs i el consum de molta energia. Consulteu el manual d’instruccions.

Instruccions de conservació per al rentaplats

 • Comproveu la sal i l’abrillantador amb regularitat.
 • Esbandiu la vaixella prèviament.
 • Proveu abans de cada rentada, si els braços aspersors giren.
 • Comproveu si els filtres tenen restes. Traieu les possibles restes i netegeu els filtres sota l'aigua corrent.
 • Executeu cicles en buit de la màquina amb regularitat.
 • Com que dins del rentaplats les temperatures són elevades, el rentaplats no s’ha d'instal·lar al costat d’un frigorífic.
 • Si la màquina s’ha instal·lat en un lloc on hi ha perill de congelació, heu de purgar l’aigua que encara hi ha dins la màquina. Gireu l’entrada d’aigua, desconnecteu el tub flexible d’aigua de la connexió i deixeu que l’aigua de dins de la màquina surti del tub.
   

Què heu de fer si no heu d’emprar el rentaplats durant un període llarg de temps

 • Desendolleu l’endoll de la rentadora de la pressa de corrent i després tanqueu la clau de pas.
 • Deixeu la porta de la màquina una mica oberta perquè no es formin olors desagradables.
 •  Mantingueu net l’interior del rentaplats.

Com es pot evitar la formació de gotetes?

 • Renteu la vaixella amb el programa intensiu.
 • Traieu tots els recipients de metall del rentaplats.
 • No afegiu detergent.

Preparació de la vaixella abans del cicle de rentat

 • Traieu les restes més grosses d’aliments de la vaixella abans de posar-la al rentaplats.
 • Enceneu el rentaplats quan estigui totalment ple.
 • Empreu el programa de rentat previ només quan calgui.
 • Tingueu en compte la informació dels programes i les taules amb el consum mitjà quan trieu un programa.

El meu aparell no mostra cap funció.

 • Està encesa la màquina? 
 • Assegureu-vos que el rentaplats està encès i la porta està tancada. 
 • Està en bon estat la pressa de corrent?Comproveu que la pressa de corrent funcioni, p. ex., amb una làmpada. Si la pressa de corrent no funciona, comproveu si l’interruptor diferencial o el fusible domèstic del circuit elèctric han saltat. El fusible de xarxa i l’interruptor diferencial són per a la vostra seguretat i obren el circuit quan es produeix una sobrecàrrega o un curtcircuit al circuit elèctric. Comproveu també si altres aparells connectats al circuit elèctric han causat una sobrecàrrega. 
 • Està l’endoll completament acoblat a la part posterior de la màquina?Solució: Comproveu que l’endoll del cable elèctric estigui ben acoblat a la part posterior del vostre rentaplats. 
 • Inspeccioneu el respectiu fusible al quadre de distribució del vostre habitatge o casa. Torneu a connectar el fusible.
 • És massa baixa la pressió de l’aigua? Comproveu la pressió a la clau de pas. El subministrament d’aigua es pot comprovar amb la “Prova del cubell”: un cubell de 10 litres s’ha d’haver omplert en aprox. un minut.
 • Heu tancat correctament la porta de la vostra màquina? Si la porta del vostre rentaplats no està correctament tancada, la màquina no pot iniciar. Comproveu-ho i consulteu les instruccions d’ús. De vegades només s’ha d'exercir una lleugera pressió contra la porta.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La tapa del detergent no sempre s’obre durant el cicle

El dosificador es troba a la part inferior interior de la porta. Això fa que el dosificador no sempre s’obri si els estris que s’han de rentar i que s’han posat a l'àrea davantera inferior són alts. Comproveu l’ordre de col·locació de la vaixella dins del rentaplats.

La màquina no bomba.

 • Comproveu i netegeu la trampa per a cossos estranys / el filtre del borrissol. Comproveu la inserció correcta dels filtres. Cal encaixar la majoria de filtres.
 • Estan doblegats els tubs flexibles o quelcom semblant? 

Poseu el selector de programa a “Off” i desendolleu l’endoll. 
Comproveu que el tub flexible de descàrrega no tingui cap plec. Desfermeu l’abraçador del tub flexible a la zona del sifó, retireu amb compte el tub flexible de descàrrega (restes d'aigua). 
Netegeu el tub flexible de descàrrega i el suport del sifó. 
Aguanteu el tub flexible de descàrrega en un cubell i seleccioneu el programa “Bombar”. 
Connecteu el tub flexible de descàrrega al sifó i comproveu la seva estanquitat. 

 • Comproveu si la bomba està obstruïda o la tapa de la bomba no està encaixada correctament. Netegeu la bomba:

Poseu el selector de programa a OFF. Desendolleu l’endoll. Atenció: ¡La bomba també pot estar obstruïda amb vidres trencats, perill de tall!
Traieu els filtres.
Traieu la coberta de la bomba.
Traieu tots els cossos estranys.
Comproveu si la roda de les aletes de la bomba pot girar lliurement.
Torneu a posar la tapa de la bomba i comproveu que encaixi o caragoleu-la.
Torneu a posar els filtres correctament i encasteu-los. 

 • Heu esperat que s’acabi el programa?

Espereu que finalitzi el programa o atureu el programa amb Reset (com es descriu al plafó).

La màquina no treu aigua.

 • Està doblegat el tub flexible d’entrada? 

Poseu el selector de programa a “Off” i desendolleu l’endoll. 
Comproveu que el tub flexible d’entrada no tingui cap plec. 

 • Està embussat el filtre entre la clau de pas i el tub flexible d’entrada o del tub flexible de l’AquaStop?

Comproveu el filtre i netegeu-lo, si cal. Tingueu en compte: El dispositiu de seguretat AquaStop disposa d’una vàlvula elèctrica. No el submergiu en aigua. Aquí unes breus instruccions:
   1.Tanqueu la clau de pas.
   2.Traieu el tub flexible de la clau de pas.
   3.Netegeu els filtres amb un raspall petit.
   4.Als aparells sense AquaStop, traieu també el tub flexible de la part posterior de l’aparell. Traieu el filtre amb les pinces i netegeu-lo.
   5.Torneu a connectar el tub flexible i comproveu la seva estanquitat. 

 • És massa baixa la pressió de l’aigua? 

Comproveu la pressió a la clau de pas. El subministrament d’aigua es pot comprovar amb la “Prova del cubell”: un cubell de 10 litres s’ha d’haver omplert en aprox. un minut.

Se senten sorolls de cops de l’interior de la màquina.

És possible que el braç aspersor xoqui contra alguns objectes del coberter. Atureu el programa i torneu a posar la vaixella d’una altra manera perquè el braç aspersor pugui rotar.

Es pot escoltar un soroll de martelleig de l’interior de la màquina.

És possible que alguns elements de la vaixella s’estiguin movent a l’interior. Atureu el programa i torneu a posar la vaixella correctament.

Se sent un soroll de cops als tubs de connexió.

Aquest pot procedir del tub d'aigua, p. ex., de l’encreuament d’un tub. Això no té cap influència sobre el funcionament del rentaplats. En cas de qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb un lampista.

La vaixella no surt neta.

 • Comproveu si l’exterior del pastiller té algun desperfecte.
 • Feu segur de no posar vaixella massa grossa a primera fila perquè aquesta pot impedir que el pastiller s’obri.
 • Comproveu si la pastilla sense dissoldre es troba en algun lloc de la màquina.
 • Assegureu-vos que la vaixella s’hagi carregat correctament. Trobareu les respectives instruccions al manual d’instruccions de la màquina, a la secció “Classificació als coberters”.
 • És possible que el programa no sigui prou intensiu. Empreu un programa més intensiu. Trobareu informació al manual d’instruccions de la màquina, a la secció “Taula de programes de rentat”.
 • És possible que no s’hagi utilitzat prou detergent. Poseu més detergent o canvieu el tipus de detergent.
 • És possible que alguns objectes bloquegin la rotació dels braços aspersors. Poseu la vaixella de forma que els braços aspersors puguin girar.
 • És possible que els filtres estiguin bruts o mal posats. Això pot provocar que les toveres del braç aspersor s’obstrueixin. Netegeu o munteu correctament la unitat de filtres. Netegeu les toveres dels braços aspersors. Trobareu les respectives instruccions al manual d’instruccions de la màquina, a la secció “Neteja dels braços aspersors”.
 • És probable que la vaixella hagi estat massa temps dins del rentaplats abans del cicle de rentat i les restes de menjar s’hagin assecat. Estoveu les restes de menjar abans del cicle de rentat.
   

Es formen núvols als gots.

Això pot ser causat per una combinació d'aigua tova i un excés de detergent. Empreu menys detergent, si la vostra aigua és tova i seleccioneu un programa de rentat curt per rentar els gots.

Hi ha taques negres o grises a la vaixella.

Això passa quan els utensilis d’alumini han estat en contacte amb la vaixella. Elimineu aquestes taques amb un producte abrasiu suau.

Hi queden restes de detergent a les tasses.

És molt probable que els plats impedeixin que les tasses s'esbandeixin. Poseu els plats correctament.

La vaixella no està seca.

Les causes poden ser diverses:

 • La vaixella no s’ha posat correctament dins la màquina: Poseu la vaixella com es mostra al manual d’instruccions.
 • Massa poc abrillantador: Ompliu amb abrillantador el dipòsit d'abrillantador.
 • La vaixella s’ha tret massa ràpid de la màquina: No buideu la màquina immediatament després del cicle de rentat. Obriu lleugerament la porta perquè pugui sortir el vapor. Buideu la màquina quan la vaixella estigui a una temperatura càlida agradable. Buideu primer el coberter inferior per evitar que les gotes del coberter superior caiguin a l’inferior.
 • Incorrecta selecció de programa: El programes de rentat curts empren una temperatura més baixa. Això influeix en el resultat. Seleccioneu un programa de rentat més llarg.
 • Ús de vaixella amb recobriment simple: El procés de bombar és complicat amb aquest tipus de vaixella. Aquest tipus de vaixella no és apte per al rentaplats. 

Provoca l’aparició de restes de calç/brillantor gris dins la màquina.

Les causes poden ser diverses:

 • Manca de sal: Ompliu amb sal el dipòsit de sal.
 • Duresa de l’aigua mal configurada: Configureu la duresa de l’aigua correcta a la màquina.
 • Avaria de l’intercanviador de ions: Si les dues propostes prèvies no resolen el problema, llavors es tracta d’una avaria. Poseu-vos en contacte amb el nostre servei d’assistència tècnica local trucant a la línia directa

Opacitat/corrosió del vidre

El vidre es torna opac/es corroeix principalment perquè els gots són de baixa qualitat. També pot tractar-se de gots que no siguin aptes per al rentaplats; principalment, si la decoració es gasta amb el pas del temps.

Assegureu-vos que:

 • la duresa de l’aigua configurada no sigui massa dura;
 • el programa de rentat no sigui massa intensiu;
 • hi hagi abrillantador suficient.
   

Hi ha restes al compartiment del detergent.

És probable que s’hagi omplert el compartiment amb detergent quan encara estava humit. Feu segur que el compartiment estigui completament sec abans d’omplir-lo. 

La pastilla no es dissol.


La principal causa és que la tapa del pastiller ha quedat blocada per objectes de la vaixella o per la pròpia pastilla. La tapa del pastiller no ha de tenir cap obstacle, com objectes de la vaixella. No poseu cap objecte de la vaixella ni dispensador de fragàncies al tirador de la cistella superior. Poseu la pastilla transversalment i no dreta.

Altres qüestions per esclarir el cas:

 • En quins programes no es dissolen les pastilles?
 • A quina temperatura renteu la vaixella?
 • Quina vaixella renteu i quanta vaixella poseu per a un cicle de rentat?
 • Heu emprat altre tipus de pastilles o sempre empreu el mateix tipus? Si és així, quin tipus?
   

Apareixen taques a l’interior de la màquina.

Això succeeix perquè s'empra detergent amb colorants. Feu segur que el vostre detergent no contingui colorants.

Es forma una pel·lícula a la cara interna de la màquina.

La causa és l’aigua dura, que causa sedimentacions de mineral. Empreu una esponja humida amb detergent per netejar. Poseu-vos guants de cuina. Empreu únicament detergent al rentaplats, altrament es pot formar escuma. 

Hi ha taques de rovell als coberts.

Les causes més habituals d’aquest problema són:

 • Els objectes afectats no són resistents a la corrosió.
 • S’executa un programa després d’afegir-hi sal. Hi ha restes de sal en el procés de rentat: Executeu sempre un programa sense vaixella i sense la funció Turbo (si hi és) després d’haver posat sal al rentaplats. 
 • La tapa de l'abrillantador està solta. Comproveu la tapa. Feu segur que estigui ben posada. 

Si després de comprovar tots aquest punts no es resol el problema, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

Encara hi ha molta aigua dins del rentaplats després del procés de rentat.

Les causes més habituals d’aquest problema són:

 • El tub d’aigües residuals està embussat o obstruït. 
 • Els filtres estan embussats. 
 • El programa encara no ha finalitzat.

Si després de comprovar tots aquest punts no es resol el problema, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

El rentaplats s’atura durant el procés de rentat.

 • Falla la corrent
 • S’ha produït una avaria a l’entrada d’aigua. 
 • S’ha premut la tecla Start/Pause. 

Si després de comprovar tots aquest punts no es resol el problema, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

Queden restes de menjar a la vaixella

 • Assegureu-vos que la vaixella s’hagi carregat correctament per tal que l’aigua de rentar arribi a la vaixella. Trobareu les respectives instruccions al manual d’instruccions de la màquina, a la secció “Classificació als coberters”.
 • S’ha sobrecarregat el coberter.
 • S’ha posat molt poc detergent.
 • S’ha seleccionat un programa de rentat inadequat amb molt poca potencia. Empreu sempre un programa adequat. 
 • El braç aspersor està embussat amb restes de menjar. Comproveu la llibertat de moviment dels braços aspersors.
 • Els filtres estan embussats. o no s’han inserit correctament.
 • És possible que la bomba d’aigües residuals estigui embussada.

Si després de comprovar tots aquest punts no es resol el problema, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La màquina no s’escalfa.

Poseu-vos en contacte amb el nostre servei d’assistència tècnica local trucant a la línia directa.

La porta no funciona correctament.

Poseu-vos en contacte amb el nostre servei d’assistència tècnica local trucant a la línia directa.

El meu aparell no mostra cap funció.

 • Comproveu el pilot. Si el pilot està apagat: Comproveu l’endoll i el fusible domèstic. Amb una làmpada es pot comprovar si l’endoll funciona.El fusible de xarxa i l’interruptor diferencial són per a la vostra seguretat i obren el circuit quan es produeix una sobrecàrrega o un curtcircuit al circuit elèctric. Comproveu si altres aparells també connectats al circuit elèctric han causat una sobrecàrrega. Si calgués, demaneu ajuda a un professional electricista.
 • Comproveu si potser la bombeta s’ha espatllat.
 • Assegureu-vos d’haver seleccionat una temperatura. 
 • Heu premut una tecla d’encesa/apagada?
 • Inspeccioneu el respectiu fusible al quadre de distribució del vostre habitatge o casa. Torneu a connectar el fusible.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La màquina no refrigera.

Comproveu els següents punts:

 • És prou alta la temperatura ambient? Si fos molt baixa, la màquina no refrigerarà. La temperatura ambient ha d’estar per sobre els 15 graus. 
 • Està la porta ben tancada / s’ha deixat la porta oberta molt de temps o s’ha obert massa sovint sense necessitat?
 • S’ha omplert el frigorífic massa d’un sol cop? Poseu pocs aliments a la vegada.
 • El gruix de la capa de gel fa més de 4 - 5 mm. Descongeleu la màquina.
 • És possible que la màquina estigui apagada o no rebi corrent. Comproveu que el subministrament elèctric funcioni, que el fusible estigui en bon estat, que l’endoll estigui ben endollat a la pressa de corrent.
 • S’ha ajustat el regulador de temperatura a una temperatura massa baixa? Augmenteu el valor de la temperatura de la màquina. Realitzeu una prova amb un termòmetre: al calaix per a la verdura hi ha d’haver +6°C.

Si després de la comprovació, el problema no s’ha resolt, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La màquina no està prou freda.

Comproveu els següents punts:

 • S’ha ajustat el regulador de temperatura a una temperatura massa alta? Reduïu el valor de la temperatura de la màquina. Realitzeu una prova amb un termòmetre: al calaix per a la verdura hi ha d’haver +6°C.
 • Es troba la màquina al costat d’una font de calor, p. ex., cuina sense aïllament entre les màquines? Això pot influir en el rendiment de la màquina.
 • S’ha guardat menjar massa calent?
 • S’ha omplert el frigorífic massa d’un sol cop?
 • Pot circular bé l’aire?
 • Està la porta ben tancada / s’ha deixat la porta oberta molt de temps o s’ha obert massa sovint sense necessitat?
 • Està en bon estat la junta de la porta?

Si després de la comprovació, el problema no s’ha resolt, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La màquina refrigera massa.

 • És prou alta la temperatura ambient? Per sota del +10°C, la viscositat de l'agent refrigerant pateix i el compressor pot patir desperfectes.
 • S’ha ajustat el regulador de temperatura a una temperatura massa baixa? Ajusteu el valor de la temperatura de la màquina. Realitzeu una prova amb un termòmetre: al calaix per a la verdura hi ha d’haver +6°C.

Si després de la comprovació, el problema no s’ha resolt, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

L’interior de la màquina està congelat.

Comproveu els següents punts:

 • Pot circular bé l’aire?
 • Està en bon estat la junta de la porta?
 • S’ha anivellat la màquina amb el nivell de bombolla?
 • S’ha ajustat el regulador de temperatura a una temperatura massa baixa? Augmenteu el valor de la temperatura de la màquina. Realitzeu una prova amb un termòmetre: al calaix per a la verdura hi ha d’haver +6°C.

Si després de la comprovació, el problema no s’ha resolt, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La màquina fa sorolls molests.

Els següents sorolls serien normals:

 • Murmuri: Aquest soroll el genera el compressor en funcionament.
 • Soroll de líquid: Es genera per la circulació de l'agent refrigerant en el grup.
 • Sorolls de clic: El regulador de temperatura encén o apaga el compressor.

Un soroll molest seria la vibració de la reixa o el tubs.

 • Comproveu que la reixa o els tubs estiguin ben subjectes.
 • Comproveu que la màquina no balli.
 • Traieu els objectes de la màquina.
 • Traieu els cossos estranys de la part posterior.

Si després de la comprovació, el problema no s’ha resolt, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La il·luminació interior de la màquina no funciona, però sí ho fa el compressor.

Les causes del problema poden ser dues:

 • La làmpada està en mode Standby. Tanqueu i obriu la porta.
 • La bombeta s’ha espatllat. Canvieu la bombeta.

El compressor no funciona.

Comproveu els següents punts:

 • És possible que la màquina estigui apagada o no rebi corrent. Comproveu que el subministrament elèctric funcioni, que el fusible estigui en bon estat, que l’endoll estigui ben endollat a la pressa de corrent.
 • S’ha arribat a la temperatura desitjada. No cal més refrigeració. Quan augmenta la temperatura de l’interior, el compressor s’apaga automàticament.
 • S’ha canviat el frigorífic de lloc? A la màquina li calen 2 hores perquè l'agent refrigerant reposi.
 • És prou alta la temperatura ambient? Si fos molt baixa, la màquina no refrigerarà. La temperatura ambient ha d’estar per sobre els 15 graus. 

Si després de la comprovació, el problema no s’ha resolt, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La màquina pateix si s’hi ha format molt de gel.

Comproveu els següents punts:

 • La porta ha d’estar ben tancada i la junta no ha d’estar deformada/bruta.
 • El tap de la sortida d’aigua ha d'estar ben posat.
 • Els aliments han d'estar ben envasats per evitar que es formi massa humitat.
 • S’ha ajustat el regulador de temperatura a una temperatura massa baixa? Ajusteu el valor de la temperatura de la màquina. Realitzeu una prova amb un termòmetre: al calaix per a la verdura hi ha d’haver +6°C.

Si després de la comprovació, el problema no s’ha resolt, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

No es pot configurar la temperatura.

Aquí ha d'estar encesa la funció FastFreeze. Apagueu manualment la funció FastFreeze o espereu que la funció s’apagui automàticament un cop ajustada la temperatura.

L’aigua condensada baixa per la paret posterior del frigorífic.

Durant el procés automàtic de descongelació, el gel de la paret posterior es desfà. Això és normal.

An der Rückwand des Kühlschranks befiA la paret posterior del frigorífic hi ha molta aigua condensada.ndet sich zu viel Kondenswasser.

Comproveu els següents punts:

 • La porta no s’ha obert amb massa freqüència. Obriu la porta només quan calgui.
 • La porta no s’ha tancat del tot. Feu segur que la porta estigui tancada del tot.

Si després de la comprovació, el problema no s’ha resolt, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

Hi ha aigua dins la màquina.

Una sortida embussada seria la causa més habitual del problema. Netegeu el canaló de descongelació ubicat darrera de l’interior de la màquina amb un netejador de tubs/bastonet de cotó.

Si no s’ha resolt el problema després de la neteja, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

El llum de funcionament és de color taronja i no verd.

El llum de funcionament és de color taronja per senyalitzar que el compartiment del congelador és operatiu. El llum és de color verd quan el compressor està en funcionament. La màquina no té cap deficiència tècnica.

La placa de cocció o el forn no funcionen o no es poden fer servir.

Comproveu els següents punts:

 • Està encès el pilot de funcionament? Comproveu l’endoll i el fusible domèstic. Amb una làmpada es pot comprovar si l’endoll funciona. El fusible de xarxa i l’interruptor diferencial són per a la vostra seguretat i obren el circuit quan es produeix una sobrecàrrega o un curtcircuit al circuit elèctric. Comproveu si altres aparells també connectats al circuit elèctric han causat una sobrecàrrega. Si calgués, demaneu ajuda a un professional electricista.
 • És possible que la màquina estigui apagada o no rebi corrent. Comproveu que el subministrament elèctric funcioni, que el fusible estigui en bon estat, que l’endoll estigui ben endollat a la pressa de corrent.
 • Inspeccioneu el respectiu fusible al quadre de distribució del vostre habitatge o casa. Torneu a connectar el fusible.
 • Està apagada la protecció per a nens/de la màquina?
 • Feu segur que no hi hagi esquitxos d’aigua ni greix a la placa de comandaments. Passeu un drap per la placa de comandaments.
 • S’ha endollat el forn primer? Potser cal una nova instal·lació dels cables, que ha de ser inspeccionada per un especialista.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.
 

El sistema automàtic de cocció no s’inicia.

Comproveu els següents punts:

 • La zona de cocció està calenta. Deixeu que la zona de cocció es refredi el temps necessari.
 • S’ha de configurar el nivell de cocció màxim. El nivell de cocció màxim té la mateixa potencia que la funció.
 • Heu reduït el nivell de cocció a “0” . Primer de tot augmenteu el nivell de cocció.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

Els camps del sensor s’escalfen.

És possible que l'estri de cuina sigui més gros o l’heu posat massa a prop dels elements de comandament. Si és possible, poseu els estris grossos a les zones de cocció posteriors.

Si no s’ha resolt el problema, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

El fogó simplement s’apaga.

És probable que hàgiu posat alguna cosa sobre el camp del sensor. Traieu l’objecte del camp del sensor.

El resultat de la cocció no és satisfactori.

Resultat de la cocció insuficient

 • La safata del forn potser no està al nivell adequat. 
 • Poseu la safata del forn a un nivell més baix.
 • Reduïu la temperatura i incrementeu el temps de cocció.

Torrat no homogeni

 • S’ha blocat el corrent d’aire, la porta no està ben tancada o s’ha ajustat una temperatura massa alta.
 • Poseu el motlle al centre de la safata o reixa del forn.
 • Seleccioneu una temperatura una mica més baixa per coure rebosteria.
 • Tanqueu bé la porta i comproveu que la junta estigui neta.
 • Tingueu en compte les instruccions i nivells de cocció del manual d’instruccions.
 • Cogueu la rebosteria delicada amb calor superior i inferior. 

L’aliment cuit ha quedat massa sec

 • S’ha posat massa temps a coure. Ajusteu un temps de cocció més curt o una temperatura més baixa.

S’hi forma molta condensació a la cambra de cocció.

Si es preparen aliments amb un elevat contingut d’humitat i productes ultracongelats, es pot multiplicar la formació d’aigua condensada a la cambra de cocció. Això es un efecte físic i no és cap deficiència, no té efectes negatius en el resultat de la cocció o el funcionament de la màquina.  Obriu ocasionalment la porta de la màquina.

S’hi forma molta condensació a la porta.

Es tracta d’una conseqüència normal que es deu a la diferència de temperatura. Si es preparen aliments amb un elevat contingut d’humitat i productes ultracongelats, es pot multiplicar la formació d’aigua condensada a la porta. Això es un efecte físic i no és cap deficiència, no té efectes negatius en el resultat de la cocció o el funcionament de la màquina. Escalfeu la màquina a 100°C i torneu-la a tancar passats 5 minuts.

La il·luminació interior de la màquina està espatllada.

Trobareu una descripció exhaustiva per recanviar-la al manual d’instruccions. Empreu només les làmpades que recomana el fabricant.

Les plaques de cocció s’escalfen massa.

Poseu-vos en contacte amb el nostre servei d'assistència tècnica local a través de la línia directa. 

La cara externa del forn s’escalfa massa.

El plafó pot escalfar-se fins a 80°C i això no suposa una deficiència.

Si es sobrepassa aquesta temperatura, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.
 

La cuina no s’escalfa.

Feu segur que l'arranjament de calor s’hagi fet amb el termòstat.

Si no fos així, poseu-vos en contacte amb el nostre servei d’assistència tècnica local trucant a la línia directa.

Un fogó d’inducció està espatllat.

El fet que una zona de cocció d’un fogó d’inducció no funcioni pot estar relacionat amb la detecció de l’olla. Comproveu si l’error succeeix amb totes les olles o només amb algunes de concretes. La base d’un fogó d’inducció s'escalfarà quan s’hi posi a sobre una olla apta per a inducció. Feu també segur que els estris per cuinar no tinguin cap concavitat al centre de la base. Aquesta empitjora el contacte amb el sensor de temperatura.

Si després de la comprovació la màquina continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

A l’indicador d’hora si mostra l’hora “00.00”

S’ha apagat el subministrament elèctric de la màquina o s’ha produït una apagada breu. Configureu l’hora actual.

Es poden combinar les plaques de cocció d’altres models/fabricants en el conjunt de cuina i forn?

Malauradament el conjunt de cuina i forn no es pot combinar amb cuines d’altres fabricants/models. Les connexions no són compatibles.

La campana extractora no funciona.

Comproveu si s’ha configurat el ventilador correctament i que no s’hagi produït cap avaria de contacte degut a vibracions.

A més a més, comproveu que el connector elèctric estigui ben inserit i controleu la connexió i l’estat del connector elèctric. Si el connector té desperfectes, substituïu-lo.
 

El filtre està brut.

Els filtres bruts no deixen passar l’aire.

 • Netegeu el filtre de carbó o substituïu el filtres obstruïts.
 • Substituïu els filtres de carbó cada tres mesos.
 • Netegeu el filtre de greix amb regularitat.

La campana extractora no extreu vapor correctament.

Comproveu els següents punts:

 • L’arranjament del ventilador és prou elevat.
 • El filtre de greix està net.
 • La cuina està ben ventilada.
 • Si la campana extractora s’ha configurat a aire de circulació, feu segur que els filtres de carbó actiu encara estan intactes.
 • Si la campana extractora s’ha configurat a aire de sortida, feu segur que els tubs i les obertures no estiguin blocats.

Si després de la comprovació, la màquina continua sense funcionar, acudiu a la vostra botiga de MediaMarkt o Saturn perquè us la reparin.

La campana extractora s’ha apagat de cop mentre funcionava.

Comproveu els següents punts:

 • Teniu en compte que això pot succeir si no heu arribat a la distancia mínima del fogó.
 • Ha saltat el tallacircuit.
 • Apagueu el fogó i espereu que l’aparell torni a iniciar-se.

Si aquest comportament ocorre amb freqüència, acudiu a la vostra botiga de Mediamarkt o Saturn perquè us la reparin.

El llum no funciona.

Feu segur que la bombeta està ben posada i connectada. Si la bombeta està espatllada, substituïu-la. Empreu només les làmpades que recomana el fabricant.

La il·luminació està encesa, però el motor no funciona.

Feu segur que la trapa de ventilació no estigui blocada. Si la trapa no està blocada, acudiu a la vostra botiga de MediaMarkt o Saturn perquè us la reparin.

L’aparell vibra.

Comproveu els següents punts:

 • El motor ha d’estar fixat.
 • La campana ha d'estar fixada correctament.
 • La distancia entre la campana i el fogó no ha de ser excessiva. Instal·leu la campana més a baix.

L’aparell no s’engega quan es prem la tecla “On/Off”.

Comproveu els següents punts:

 • El dipòsit d’aigua està ple. Apagueu l’aparell, buideu el dipòsit d’aigua i torneu a engegar l'aparell
 • La temperatura ambient és més baixa que la temperatura seleccionada a l’aparell. Restabliu la temperatura.

Si després de comprovar tots aquest punts, l’aparell continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

La màquina no refresca prou.

Comproveu els següents punts:

 • El filtre està blocat amb pols o pèl d’animal. Apagueu l’aparell i netegeu el filtre com es descriu al manual d’instruccions
 • S’ha ajustat una temperatura massa elevada: Ajusteu una temperatura més baixa
 • Les finestres i la porta de l’habitació estan obertes: Tanqueu totes les portes o finestres
 • L’habitació és massa grossa: Comproveu les dimensions de l’habitació com s'explica al manual d’instruccions
 • Hi ha fonts de calor a l’habitació: Traieu aquestes fonts de calor

Si després de comprovar tots aquest punts la màquina continua sense funcionar, poseu-vos en contacte amb la nostra assistència tècnica local a través de la línia directa.

L’aparell fa massa soroll i vibra massa.

Comproveu els següents punts:

 • El terra no és recte: Poseu l’aparell sobre una superfície llisa
 • El filtre està blocat amb pols o pèl d’animal: Apagueu l’aparell i netegeu el filtre com es descriu al manual d’instruccions

L’aparell fa sorolls de brunzit.

Aquest soroll és normal i el causa la circulació de l'agent refrigerant dins de l’aparell

L’aparell no reacciona al control remot.

Assegureu-vos que les piles del control remot no s’hagin esgotat. 

Si no fos així, poseu-vos en contacte amb el nostre servei d’assistència tècnica local trucant a la línia directa.

L’aparell canvia automàticament al mode ESCALFAR

Per aquest motiu hi ha una funció de protecció automàtica contra el sobreescalfament. Si la temperatura de l’aire de sortida sobrepassa els 70 ° C, l’aparell s’apaga. Connecteu l’aparell un cop s’hagi refredat.

Hi ha problemes de connexió amb un climatitzador amb wifi.

Assegureu-vos que disposeu de l’última versió de l’aplicació al vostre mòbil i a més executeu una actualització manual del firmware per al mòdul wifi de l’aparell. Aquesta actualització de firmware pot executar-se a través de l’aplicació. Prèviament cal que us registreu a l’aplicació o crear un compte abans de poder emprar-la.